Две дами са рекордьорки по брой извършени нарушения на пътя и са натрупвали по около 100 000 лева дългове от актове и фишове към КАТ. Това разкриха от "Пътна полиция", цитирани от "Телеграф".
Наред с жените в челната тройка попада и столичанин, също с над 100 бона санкции, които е натрупал, но отказвал да плати. 

Топджигитите в България са били засичани в нарушения по около 50 пъти. Основният им гаф е шофиране с превишена скорост. И тримата нямат шофьорски книжки, понеже са им били отнети заради липса на точки покрай многото нарушения.

"Минават на червено, изпреварват неправилно, карат в бус-лентите, говорят по телефона, без колан...", изброяват прегрешенията на джигитите от КАТ. 

Рекордьорите били дадени от полицията на НАП, за да събере дължимите суми. "Това обаче на практика е невъзможно, защото не са собственици на нищо, нямат работа и са неоткриваеми", признаха от НАП. 

През последния месец наред с големите джигити от агенцията опитват да издирят и други 6200 джигити, които са им били предоставени от КАТ в края на август. Ако всички те платят, ще се съберат 420 000 лева - по около 80 лева средно на човек.

Оказва се обаче, че 40% от тях или 2400 от сочените за нарушители са категорични, че вече са платили и не дължат нито стотинка. Системата на "Пътна полиция" обаче не е отразила информацията и водачите попадат в регистъра на длъжниците. Те ще трябва да представят документ, че са платили, като доказателство.