Европейската политика не е достатъчно прозрачна и последователна по отношение на украинския внос. В началото се говореше за транзит, за да се помогне на украинското земеделие, но и да стигне зърното до нуждаещите се. Но ако това зърно изкривява пазарите в източноевропейските държави и остава някъде, това е проблем. 

ЕС трябва да регулира транзита, за да няма страхове и удари в държавите членки.

Това заяви пред Нова нюз съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

Той коментира и експулсираните членове на руската църква.

"ДАНС нееднократно е експулсирала уличени в шпионаж за чужда страна. Такива хора си знаят, че когато бъдат разкрити, ще ги изпратят най-малкото в родината им. Абсолютна злоупотреба е играта с душевността и религията, ако е преценено, че конкретен човек е опасен за националната сигурност, ще бъде изпратен у дома си. Македонизмът е изобретение на Кремъл. Линия на противопоставяне винаги е имало, предполагам дейността на изгонените руски духовници е била да насъскват антибългарска дейност в Скопие", заяви той. 

Евродепутатът изрази пълната си подкрепа за полицейския служител, прострелял момче при гонка. 

"То е ударило момиче с тръба по главата с цел грабеж. Подобни брутални престъпления трябва да бъдат наказани. Организации като БХК винаги защитават извършителите. Винаги се опитват да оправдаят техните действия. Става дума за банда, обвинена, че напада и граби хора няколко поредни дни.

Когато полицай стреля два пъти предупредително във въздуха и преследваните не спират, а един от тях посяга към чантата си, какво да си помисли служителят на реда?

С воден пистолет ли да напръска банда грабители? Полицаите са действали според закона. Огромно лицемерие е да защитаваш движението "Нито една повече", но и извършителите на такива престъпления.

Една част от модераторите на мнения в обществото се опитват да измислят българския "Флойд", но не им се получава. Съвсем друг е случаят. (бел. ред. Джордж Флойд е афроамериканец, който на 25 май 2020 г. е починал при задържането си след като полицейски служител притиска с коляното си врата му в продължение на близо 9 минути).

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук