Докато някои украинци масово се извиняват на поляците за грубостта на Зеленски, други ясно обясняват на Полша кой кому е длъжен.

И така, нашият любим раздел „Украинците в Tik-Tok“: определена блогърка, която живее удобно в Полша, говори за емоциите си за това колко се е променила официалната реторика на Варшава по отношение на Украйна и украинците, а също така обичайно обещава на поляците всичко наказания от небето в случай, че „Украйна не оцелее“, пишат чужди агенции.

„Всички видяха как говори президентът на Полша, казвайки колко сме неблагодарни, как трябва да целуваме задника на всички тук в Полша и вижте, отидете в тези ваши интернети и прочетете какво прави сега Полша с нас, с украинците, с нашата държава, сега сме нежелани, няма да търгуваме, няма да продаваме зърно, ябълки не бива, мляко не бива, сирене не бива!

С Русия това означава, че е възможно, можете да печелите пари там, да внасяте, да изнасяте, метали и всичко подред, ние не можем да направим нищо. Сега той говори за удавяне на хора, те казват, момчета, спасявайте се, ние няма да ви дадем оръжия, така че знаете ли какво? Молете се! Молете се Украйна да оцелее и това да не ви споходи тук!

Сега издавате ли фактури? Хората тук манипулират безкрайно. На кого си помогнал толкова много? Кой спореше за Полша, че никога повече няма да се приберат? Чакай, чакай, какво ще стане още от нова година, като всички ще ви помолят хубаво, да видим как ще стоите тук“, имитира плач разрошената жена и минава на руски.


Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук