Среднощен купон ще кипи на брега на Дунав до началото на първото юлско утро на тази година, пише "Стандарт". Хипарската сбирка в прослава на Джулая ще се вихри в Тутракан, където звезди на рока ще опънат жици тази година.
На откритата сцена край местността Лодката ще се качат една дузина рок банди от страната и чужбина. Солисти ще бъдат Самеца, Васко Кръпката, вокалите на група Б.Т.Р. На зазоряване там ще пее Джон Лоутън и под звуците на легендарното парче "Джулай морнинг" хипарите ще посрещнат първото юлско слънце за тази година.  Организатор на купона е кметството в крайдунавския град. Вече няколко години местната управа организира летен празник, посветен на свободния дух, рокаджийството и култа към лятото. Да дойдат на Джулая в Тутракан се очакват хипари от цялата страна. Всяка следваща година сбирката става все по-популярна сред рокаджиите у нас. Миналата година хиляди почитатели на "Джулай морнинг" се стекоха в града. Това лято се очаква публиката да се увеличи. 

Сред атракциите на тазгодишния празник в чест на лятото и свободата е и вдъхновителят на възстановяването на Джулая у нас Цонко Цонев-Кметъла. Бившият градоначалник на Каварна, който докара у нас световноизвестните рок звезди Джон Лоутън и Кен Хенсли, има запазено място в програмата на летния фест. В навечерието на купона преди култовия изгрев той ще представи книгата си "Кметълски истории", в която описва идеите, предизвикателството и перипетиите, свързани и с организирането на култовия празник за родните хипари.