Снимка на настоящия шеф на ВМА генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски взриви Фейсбук. Фотосът е направен през далечната 2009 година. 

Красимира Ботева, която е качила кадъра, уточнява, че сегашният шеф на ВМА е докторът, който е първият от дясно, седнал на пода със скръстени крака.

Важен детайл е, че тази снимка е направена след животоспасяваща операция, при която лекарите, сред който и сегашният шеф на Националния оперативен щаб в борбата с разпространението на коронавируса в България, са върнали от оня свят 24-годишен студент.

БЛИЦ уточнява, че историята на въпросното (тогава) момче е повече от невероятна, а преди време Борис Коцев, който сега също е лекар, разказа как е „умрял на едно кръстовище в София, но е възкръсна във ВМА“.

Но ето какво написа жената, качила снимката с ген. Мутафчийски (публикуваме думите й без редакторска намеса):

„На тази снимка, първия от дясно е настоящия шеф на ВМА, генерал-майор, проф. В. Мутафчийски, д.м.н.

По това време той е хирург, завърнал се от специализация в  Master Class, „Лапароскопска чернодробна хирургия" в Париж. През изминалите години е участвал във военни мисии в Македония, Кербала, Афганистан и не спира да спасява човешки животи. Той е един от първите хирурзи, които се отзовават като доброволци след атентата на летището в Сарафово.

Тази снимка е направена рано сутринта, на 16.09.2009г., след като е бил спасен 24-годишен студент по медицина, разбил се с мотора си в стълб. 

Състоянието на момчето е било обявено за несъвместимо с живота, но този екип е направил и невъзможното да го спаси. Днес това момче също е дипломиран лекар и спасява животи. 

Нека това накара да се замислят всички онези, които докато си стоят на топло вкъщи и си пият кафенце, пишат злобни коментари и оплюват ген. Мутафчийски. 

Трогателната реч на ген. Мутафчийски за борбата с коронавируса в България

Заливайки нета с непрофесионалното си мнение, вие накърнявате доверието в щаба и саботирате изпълнението на решенията. Така, съзнавате или не, създавате заплаха за човешки животи. 

Вместо да демонстрирате недоверие и да нищите конспирации, просто се скрийте и оставете хората да си вършат работата!!! 

Аман от негативно настроени експерти-критикари“.

Под снимката й заваляха куп коментари: