Пиян престъпник спретна истински екшън в Слънчака тази нощ. 55-годишният Митко открадна кола от село Оризаре и предизвика луда гонка с ченгетата. Сигналът е подаден около 23.00 ч. в Районно управление – Несебър. Той бил за противозаконно отнет лек автомобил „Сааб 95“, с бургаска регистрация, собственост на английски гражданин, паркиран на ул. „Васил Левски“ в с. Оризаре. Това предаде "Флагман".

В резултат на проведените полицейски действия в района на Слънчев бряг-запад автомобилът е засечен, като водачът му въпреки подадените звуков и светлинен сигнал, увеличил скоростта си на движение и отказал да се подчини на полицейските разпореждания. В района на кръстовището пред хотел „Карлово“, поради високата скорост, автомобилът не успял да завие наляво в посока Свети Влас и катастрофирал самостоятелно, преминавайки през бордюра на велоалеята. „Сааб“-ът претърпял удар в долната част на двигателя на автомобила, като са му нанесени значителни щети.

Задържан е водачът на автомобила – това е 55-годишният криминално проявен и осъждан Митко от Слънчев бряг. Същият е тестван с дрегер за употреба на алкохол, като апарата отчел - 1,1 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.