Пред БЛИЦ TV генерал - майор Явор Матеев коментира как в семейството взимат решения. Как са подкрепили Невяна Митева - Матеева да бъде кандидат за вицепрезидент. И каква е тя в неговите очи - жена и военнослужеща.

"Няма как да взема пряко отношение по президентската кампания, защото съм генерал Матеев. Всеки в душата си има пристрастия. Това, че сме военнослужещи изисква от нас да се държим на висота и за честта на пагона."

И навлезе в личния разговор: "Моята съпруга Невяна Митева - Матеева, искам да й кажа, че безкрайно я обичам, цялото ни семейство я подкрепя не само в това, а във всички начинания. Невяна е родолюбка, истинска българка. Спортът я е научил на ред и дисциплина, тя с усмивка и добра дума може да гради мостове и да довежда до разбирателство".

Матеев продължи: " Във всички професии има заслужили българи, които със сърце и душа работят за страната. И не се променя, когато реши да става политик, може да допринесе за развитието на Отечеството".
Като водещ се очерта въпросът ще има ли забавяне на проектите за модернизация на армията. Генерал- майор Явор Матеев сподели, че кризата е за всички и това се отразява и на специалните сили.

" Ние живеем в Република България. Ще си изкривим душите, ако кажем, че не е трудно през последните месеци. Но така е и за обществото. Тази година не може да бъде сравнявана с предходните, трудно се изпълняват инвестиционните проекти. Убеден съм , че предстоят по добри дни пред страната, армията и специалните сили ".

"Проектите за модернизация и закупуването на машини за специалните сили ще продължат. Ние се стремим да бъдем на нивото на нашите колеги от НАТО. През ноември ще получим 45 машини по договора, които широко се дискутира миналата година" - отбеляза началникът на Съвместното командване на специалните сили.