Разправия между Корнелия Нинова и НСО беляза конгреса на социалистите, забеляза репортер на БЛИЦ на мястото на събитието. Запознати с реда забелязаха, че за разлика от друг път, сега в НДК няма гардове на националната служба.
Близки до председателката споделили, че лично тя се е обадила на шефа на НСО и го попитала какво трябва да направи, за да си изтегли той момчетата от НДК. Отговорът бил, че тя трябва да подпише декларация, че поема лично риска.

Нинова не се поколебала да изпрати такава декларация веднага, въпреки, че екип от НСО отишъл на "Позитано" 20 да я убеждава в обратното. Към тяхното мнение се присъединили и част от екипа й. "Не ме занимавайте, от кого ще ме пазите? От партията ми ли?", отсякла лидерката на БСП. Тя била категорична, че няма да е повод за трошене на народни пари и службата да си вдига скенерите и да не припарват до конгреса. 

Сред по-обиграните делегати имаше и недоволни, които я обвиниха, че е предложила на риск хората. Припомняме, че вчера в НДК имаше над 4000 души делегати и гости на конгреса.