Мъж, живеещ в взривения варненски блок, разказа пред репортер на БЛИЦ на преживения среднощен ужас. Иван Иванов каза, че жена му и дете му са сред ранените при адския взрив.

„Всичко се случи в 04:20 часа. Събудих се от як трясък. Аз помислих, че е земетресение, но щом станах видях, че навън има облаци дим. Казах на жената и детето бързо да напускаме апартамента.

Щом отворих вратата нахлу много дим и се отказах. Виках, крещях, а след време започнахме да се задушаваме и не ни достига въздух. Такъв ужас не бях преживявал никога. Жена ми и детето са в болница на системи. Аз съм добре“, сподели Иван пред репортер на БЛИЦ.


Иван Иванов

„Имаме две кучета – едното го спасиха, но другото не знам къде е. нямам дрехи. Не знам кога ще ни пуснат по домовете ни“, каза още мъжът.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че има и загинала жена при взрива, а 18 души са ранени. Загиналата е на 53-години и е живеела на четвъртия етаж на злополучния блок, научи медията ни.

„Не знам коя е загиналата. Но познавам Веселин. Бегло. Не сме лични познати. Добър човек е – поне така изглеждаше. Не знам дали е живеел с жена, само него съм виждал“, допълни мъжът, изживял среднощния ужас.

Какво още сподели той за зловещата нощ вижте във видеото:Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!