„На този участък вече се наситихме на подобни нещастни случаи. Този е просто поредният. Самият шофьор на тира е предприел неправилна маневра назад. Вероятно е объркал пътя по GPS или е търсел къде да пренощува”. Това коментира автомобилния експерт Стефан Драганов в ефира на Нова телевизия по повод трагедията с украински тир, който при катастрофа край Бузлуджа уби баща и дъщеря.

Той подчерта, че от разгледания от него снимков материал, отстрани на ремаркето не се вижда каквато и да било светлоотразителна маркировка, която би могла да предотврати катастрофата. 

Фаталният инцидент се случва на разклона за Бузлуджа, по пътя, който води към град Шипка и прохода „Шипка”.

Тирът, управляван от украински шофьор, прави непозволена маневра назад и леката коля се удря челно в ремаркето на камиона. Мъжът и жената загиват на място. 23-годишният Александър Проданов, който е един от младите умове на България, носител на множество научни награди, е в болница, предава Нова ТВ. 

От прокуратурата потвърдиха, че 64-годишният украински шофьор е в ареста и ще му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук