Елена Йончева гостува в студиото на "Лице в лице" при Цветанка Ризова и коментира наболели въпроси: 


"Турция беше принудена да се намеси и се наложи България да понесе промени", каза турският външен министър. Борисов превръща България в Турска провинция при тези промени в закона за вероизповеданията. 

Те взеха решение да се спре външното финансиране на агенцията по вероизповеданията. Чавушоглу благодари за дианета - държавна турска агенция, която е нерелигиозен орган. Тя е част от турската държава. Турският външен министър е прав, има промяна в позицията на мнозинството. 

Захариева каза, че е говорила с Чавушоглу. Нали не мислим, че тя по собствена инициатива  ще повлияе. Или г-н Цветанов сам ще внесе такъв законопроект?! Това не може да стане без нареждане на Бойко Борисов. 

Настояваме българският президент да наложи вето върху този проект. 

За нашите апартаменти ГЕРБ заблуждават общественото мнение. Те не са закупувани, а обезщетение за земя отпреди 1940 година. Мога да предоставя копие да видите, че става дума за обезщетение на земя. Донесла съм нотариалните актове на всички жилища. Купувала съм само едно жилище на кредит. Моят приятел архитект я реновира, продадохме и купихме земя.

Никога не съм имала проблем с моя имунитет, но когато покажем недостатъците на това правителство, то започвада вади бухалки. Борисов разпространява чудовищни лъжи. Аз осъдих Борисов и ГЕРБ. 

При Цветанов става дума за търговия с влияние. Корупцията е на лице, когато в резултат на висша заемана длъжност лицето използва властта си за лични материални облаги."