Първоначално помислих че съм попаднал на публикация на "Неновините", или че някой си прави кофти шега. Така преподавателят в Лондонското училище по тропическа медицина, епидемиологът д-р Петър Марков коментира новината за награждаването на проф. Мира Кожухарова от здравния министър д-р Стойчо Кацаров за приноса й в справянето с епидемията от К-19 в България. 

"Мисля че политическите събития в България с лекота бият по ирония и най-талантливите сценаристи на саркастични комедийни скечове. 

Кацаров обяви кое е най-голямото наказание за хората с фалшив сертификат и награди мърморещ професор ВИДЕО

Да повторим: министърът на здравето на държавата с най-ниското ваксинационно покритие в Европа, най-високата смъртност на глава от населението в Европа, и вероятно в челната тройка на планетата по този показател, където и в момента всеки ден умират по над 100 човека от предотвратимо заболяване, награждава със златен (ЗЛАТЕН!) медал епидемиологичния си съветник за ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН принос! 

Впечатляващ принос, и видими резултати наистина. Но всеки ден, за 130 човека, и безчет техни сродници и приятели това не е черен хумор, а лична трагедия", пише още д-р Петър Марков във "Фейсбук".