С настъпването на 2022 година приветстваме и новото начало – поставяме си нови цели, отваряме място за нови преживявания и планираме нови дестинации, които да посетим. Много от българите вече започнаха да кроят планове за първите си следновогодишни пътувания, а те често вървят ръка за ръка с куп ангажиращи организационни въпроси – с коя кола да тръгнем, имаме ли винетка? Точно тук А1 идва на помощ, за да улесни почивката, като спести време чрез бързо и удобно закупуване на електронна винетка за пътуване в цялата страна.Как може да закупим електронна винетка от А1
Телекомът предлага лесно закупуване на електронна винетка по 5 достъпни начина: в магазин на А1, през сайта на компанията, чрез SMS, чрез приложението Моят А1 и дигиталния портфейл А1 Wallet. Водачите могат да заявят е-винетка чрез приложението Моят А1 или от А1.bg без необходимост от регистрация. За тези, които предпочитат да закупят винетка във физически магазин, освен кешово плащане, А1 предлага лесно заплащане чрез дебитна или кредитна карта във всеки един от търговските си обекти.


Седмична или уикенд винетка
Клиентите на А1, които са решили да пътуват за уикенда, могат да се възползват от закупуването на уикенд или седмична винетка за лек автомобил през сайта на компанията или чрез SMS. Това става възможно чрез изпращане на съобщение до кратък номер 1002 за уикенд и до 1007 за седмична винетка с регистрационния номер на превозното средство. След изпращане на SMS, заявената услуга се потвърждава със съобщение от телекома, a сумата се начислява в следващата месечна фактура на клиента.

За максимално удобство на своите клиенти, при закупуването на е-винетка, телекомът изпраща напомняне чрез SMS или имейл, когато наближи крайният срок на винетката.

Корпоративните клиенти пък от своя страна могат да заявят винетки за корпоративния автопарк наведнъж чрез техните акаунт мениджъри, като сумите се начисляват в месечните фактури.

Тол услуги от А1
Освен услугите, насочени към собствениците на леки автомобили, А1 предлага и редица предимства за тежкотоварни автомобили и автобуси с тегло над 3,5 тона. Телекомът предлага възможност за покупка на маршрутна карта или автоматичен толинг с бордово устройство или GPS. Дължимата тол такса се формира в зависимост от изминатото разстояние и техническите параметри на превозното средство и може да бъде лесно заплатена от клиентите с месечна фактура.

Безпроблемно пътуване с услугите за електронна винетка
А1 в партньорство с националния доставчик на услуги „Интелигентни Трафик Системи” АД, вписан в Регистъра на националните доставчици на услуги за електронно събиране на пътни такси и  партньор на АПИ, прави закупуването на е-винетки по-лесно от всякога. Всеки, който има желанието максимално да улесни своето пътуване на територията на страната и да се възползва от услугите на телекома, може да получи повече информация през сайта на компанията.