Милен Митев бе избран от СЕМ за временен шеф на Българското национално радио.

С три гласа "За" и един "Въздържал се" беше приета оставката на вече бившия директор на БНР Андон Балтаков. Оставката приеха със съгласие Бетина Жотева, София Владимилова, Галина Георгиева.

Заседанието беше проведено при непълен състав- само четирима души, тъй като номинираната за член на СЕМ Соня Момчилова, все още е в противоречие със Закона за радио и телевизията, тъй като е собственик на капитал на фирма "План Ц".

Това не е първият път, при който г-н Балтаков изказва желанието си да подаде оставка.

Розита Еленова гласува "Въздържал се", като определи оставката на Андон Балтаков като безотговорна постъпка, а поведението му като "нестабилно психическо".

"Той имаше своето лабилно психическо отклонение с подаване и неподаване на оставки назад във времето.", каза още Еленова.

Тя повдигна въпроса за определените от Балтаков "дълбоко" лични мотиви да напусне. Според нея това напомня за извинителните бележки в училище и изрази възмущение, че той не е споделил какви са тези причини.

Председателят на СЕМ заяви, че работата на досегашния изпълнителен на БНР е била ползотворна, но причините му за оставка ще бъдат уважени.

Бетина Жотева призна, че е опитала да разубеди Балтаков, но решението му е категорично. "Надявам се оставката му да не бъде използвана в политическата обстановка. Лични причини на Балтаков са основателни и не бива да спорим."

С 4 гласа "За" Милен Митев беше избран за временно изпълняващ длъжността директор на БНР.

Според председателя на СЕМ Бетина Жотева, новият директор на БНР трябва да бъде човек, чийто професионален опит е натрупан именно в Националното радио.

"Това е голямо вълнение за мен, прекарал съм по-голяма част от кариерата си в БНР, ще работя за запазване на спокойната атмосфера в радиото", каза Митев.