Според Солния институт има около 14 000! След това твърдение, не мога да се сетя за друг минерал с повече приложения. Освен като подправка, солта се използва и за консервиране на храни, запазвайки ги свежи по-дълго време и това се прави от древни времена.
Вижте част от многобройните начини, по които можете да използвате солта в дома си:

1. Почистете оцветените чаши като ги изтъркате със смес от сол и препарат за почистване на съдове. Получената скраб премахва чудесно упорити петна от кафе и чай.

2. Почистете хладилника си със смес от сол и газирана вода, която ще премахне и неприятните миризми.

3. Накиснете изцапаните кърпи в подсолена вода, преди да ги изперете.

4. Втрийте малко сол по тигана за палачинки и те няма да залепват.

5. Накиснете четката си за зъби в солена вода, преди да я използвате за първи път. Така ще можете да я използвате много по-дълго време.

6. Освежете цветове. Измийте цветни пердета или пере килими влакна в разтвор на солена вода, за да се проясни на цветовете. Освежете избелели черги и килими, като ги търкаше енергично с кърпа, която е била потопена в силно солена вода и разтвор изцеди.

7. Премахване петната от изпотяване като добавите четири супени лъжици сол в един литър гореща вода и втрийте този разтвор в плата.

8. Разбивате белтък? Добавете щипка сол и така той ще бухне много повече.

9. Имате мравки? Поръсете рафтовете със сол, за да държите мравките настрана.

10. Накиснете рибата във вода със сол, преди да я почистите. По този начин люспите ѝ ще паднат много по-лесно.

11. Поръсете със сол зелените салати, за да не увяхват.

12. Проверете колко прясно е едно яйце в купа със солена вода. Пресните потъват, старите — не.

13. Накиснете сбръчканите ябълки в средно подсолена вода, за да ги освежите. Същото важи и за цветята във ваза — сложете щипка сол и те ще издържат по-дълго.



Източник: fakti.bg