От 1 до 6 лв. струват плажните принадлежности по ивиците във Варна и курортите, пише Труд бг.


На Златни пясъци чадър и шезлонг са по 6 лв., докато в разгара на коронакризата през 2020 г. цената бе едва 2 лв. при 10 лв. в предходните безоблачни сезони.

За втора поредна година най-евтина по Северното Черноморие ще е сянката на Албена - по 1 лв. за артикул за външни посетители. За гостите на комплекса сянката е включена в цената на ваканцията, която дебютно може да се плати и в няколко вида криптовалута.

Част от плажа във Варна също може да стане безплатен. Опцията фигурира в предложенията на концесионера към Министерството на туризма.

Тъй като споразумение още не е подписано, засега на пясъка в града има спасители, чадъри и шезлонги, но липсват табели с цени.

На места подизпълнители вземат традиционната от години такса от 5 лв., а пред заведенията срещу консумация дават безплатна сянка.

5 лв. струват плажните принадлежности в охраняемата част от плажа на Камчия. Там цените са с 2,50 лв. под миналогодишните.

На ивицата в кв. Аспарухово важи обратното. Сега шезлонг и чадър са двойно по-скъпи от миналото лято и се дават за по 5 лв.