Попълнете търсена ключова дума или фраза

Глезим европейските чиновници с модерни български вина. Вижте какво пиха по време на откриването!

https://blitz.bg/obshtestvo/eu2018bg/glezim-evropeyskite-chinovnitsi-s-moderni-blgarski-vina-vizhte-kakvo-pikha-po-vreme-na-otkrivaneto_news570928.html Blitz.bg

Една от избраните изби е New Bloom Winery с червено вино от сорта "Дорнфелдер"

София, България 12 Ян. 2018, 12:19 3044 прочита 0 коментара
Българското председателство на Съвета на Европейския съюз се откри официално вчера с концерт в Народния театър. С червено вино от уникални за страната ни сортове посрещнахме евроделегатите на коктейла след това. На него присъстваха над 400 високопоставени гости, наши политици, чиновници и дипломати.

Червените вина бяха на изба New Bloom Winery, от немския сорт "Дорнфелдер". Избата работи с изцяло собствени лозови масиви – над 6000 дка в Правище, Драгомир и Найден Герово. Освен "Дорнфелдер", те са единствените, които отглеждат и "Регент" – друг нестандартен винен сорт. Работят и с по-познатите "Каберне Совиньон", "Сира", "Каберне Фран", "Мавруд", от белите "Шардоне", "Совиньон Блан" и други. Постоянните инвестиции в New Bloom Winery, които само за последните години са около 10 млн. лв., дават възможност за производството на широка гама от видове и стилове вина. Винарната е позната на пазара с по-масовите си марки Verano Azur и PIXELS.

„Българското винопроизводство преживява истински ренесанс и родните изби се поставят редом до едни от най-известните френски, италиански, испански производители. Достойна конкуренция сме и на Новия свят. А това в голяма степен се дължи както на професионализма на винарите и техните усилия, така и на добрите климатични условия, които имаме в България.“, коментираха от New Bloom Winery. В края на миналата година тя бе определена за най-добрата българска изба. А Тракийската низина за втората най-добра винена дестинация в света. Сред основните цели на винарната са разцветът и възраждането на винената култура в страната и популяризирането на българските вина в чужбина. „Бутилка българско вино е чудесна реклама и спомен, който всеки чужденец може да отнесе от страната ви“, коментираха еврогостите по време на приема.

В периода на председателството се очакват над 2000 събития в Брюксел, Люксембург и София. Над 25 хиляди делегати и гости ще пристигнат в страната през първата половина на 2018 година. Очаква се председателството да струва около 150 млн. лв. New Bloom Winery ще демонстрира вината си в още няколко ключови събития в рамките на българското председателство.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам