Вярвам, че в рамките на изминалите месеци България доказа, че може да бъде и движеща сила, че може да бъде модератор и мост, когато се налага. Това каза министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Лиляна Павлова по време на Европейския парламент на предприятията, предаде агенция „Фокус“.

„Много се радвам, че имам възможността да ви поздравя в дома на българското председателство, буквално броени дни преди края на председателството. Въпреки че остават по- малко от три седмици, искам да ви уверя, че интензивната работа, усилията, които Българското председателство положи през изминалите повече от пет месеца, ще продължат до последния ден и последния час. Темите от дневния ред, които заложихме като приоритетни и усилията и приноса на председателството ни за едно по-добро законодателство, за решаване на проблемите, които стоят пред нас, в търсенето на повече сигурност, стабилност и солидарност за всички граждани и бизнеса, са много динамични", каза Павлова.

Според нея две са били основните думи, които в последните месеци много често са се чували във всеки дебат и дискусия. "Едната от тези думи беше бъдеще - бъдещето на Европа, на младите хора, за нашите граждани през приоритета "бъдещето на бизнеса". Другата дума, която чуваме всеки ден, когато включително имаме и нелеки срещи, каквато беше срещата на Г-7, беше думата "единство", обясни Павлова. По думите ѝ това е и посланието, което е сложено в слогана на българското председателство - "Съединението прави силата".