Двамата участваха в предаването на Светла Петрова „Сеизмограф". Всичко започна от словесна битка между двамата около скандалното изказване на Бойко Борисов за „лошия материал", като Гамизов защити тезата, че „Атака" първа е въвела "езика на омразата" в българския политически живот.
Двамата се опитаха да се надвикат и за поругаването на българското гробище в кърджалийското село Опълченци. Водещата се опита да укроти страстите. Напрежението обаче ескалирало след края на предаването и се стигнало до поредица от „побутвания", придружена с много остра размяна на реплики, както в студиото, така и извън сградата на телевизията.
Пред DeltaNews Стефан Гамизов заяви, че от устата на Стоянов към него е полетяло „голямо количество слюнка". Той бе категоричен, че ще съди евродепутата за обида. Той ще поиска записи от камерите, които да представи като доказателствен материал. Той допълни, че Стоянов е "психически нестабилен".
„Не искам да се занимавам с човек, който има влязла в сила присъда за укриване на данъци", каза Димитър Стоянов, визирайки опонента си. Според него не „Атака" е въвела езика на омразата, а това е дело на ДПС, и конкретно на бившия земеделски министър Нихат Кабил, който наричал българите „гяури".
"Считате ли, че господин Гамизов е експерт по психиатрия, за да дава оценки за моето състояние", коментира евродепутатът./БЛИЦ