Баба Ванга е считана от своите последователи за балканския Нострадамус, благодарение на предполагаемите си мистични сили. Сляпата пророчица посмъртно пожъна международна слава през 2000 г., когато нейното предсказание за потъването на руската подводница Курск стана факт.

Оттогава последователите на Баба Ванга твърдят, че тя е предсказала атаката на Световния търговски център в САЩ на 11 септември, разрушителното цунами през 2004 г. в Тайланд, което отне живота на над 220 000 души и избирането на Барак Обама за президент на САЩ през 2008 г.

И така, какво точно казва Баба Ванга за 2020 година преди смъртта си през 1996 г.?

Британското издание Express описва най-ужасяващите прогнози на Баба Ванга за настоящата година с допълнителни коментари на Крейг Хамилтън-Паркър от Psychics.co.uk.

Сред тях е опит за покушение върху живота на руския президент Владимир Путин. Вероятно това щяло да стане в Европа.

Предполага се, че Путин ще бъде нападнат от член на собствения си екип по сигурността.

Хамилтън-Паркър не е предвидил подобен опит за нападение, но пък смята, че Путин ще постигне мирен договор с президента на САЩ Доналд Тръмп.

Според предсказанията на Баба Ванга за бъдещето, мощно цунами ще нанесе удар в Азия. Ако това се окаже вярно, ще пострадат части от Пакистан, Япония, Китай, Индонезия.

Хамилтън-Паркър пък прогнозира, че през 2020 г. в целия свят ще има много екологични бедствия.

"През 2020 г. ще има много земетресения. По-специално в Япония и Индия ще се наблюдават големи трусове. САЩ също ще преживеят земетресения. Сериозна вулканична активност ще има на малък остров, но не мога да определя точно къде. Ще се стигне до спешна евакуация на населението", допълва  Хамилтън-Паркър.