Куриозна случка в минералните гьолове на местността Рупите предизвика интереса на десетки туристи, дошли да се потопят в лечебните води.

Мъж на видима възраст около 60 г. от петричкото село Марино поле нагази с леката си кола “Форд” в един от гьоловете, за да докаже колко е здрава машината. Без да се двоуми, той запалил стартера и потопил автомобила в минералната вода, при демонстрацията дори ударил колата в камък и спукал картера, пише "Струма". Възмутени очевидци сигнализирали на тел. 112 за случая и пристигнала полиция от Петрич. На мъжа му е направен алкохолен тест с дрегер, който отчел 0.75 промила според очевидците. Наложена му е административна глоба и е закаран на разпит в РУ – Петрич.

Куриозният инцидент станал в неделния следобед. Мъжете, които били там по това време, се събрали да изблъскат колата от гьола, която била затънала почти до средата на вратите.

Минералните гьолове в Рупите са световноизвестни с лечебните си води и се посещават от хиляди туристи и местни целогодишно. По празници местността е пълна с паркирани кемпери със семейства.