Кризата изисква специално внимание и навременна реакция. Имаме задържане и плавно намаляване на новозаразените, но все пак броят е на високо ниво, това означава натиск и трудна работа за хората на първа линия,  заяви в предаването "Беновска пита" Йорданка Фандъкова, кмет на София, заместник-председател на ГЕРБ.
 

"COVID кабинетите в ДКЦ-тата бяха направени, за да могат да бъдат прегледани граждани и да им се направи тест, без да ходят в болница. Общината не може да забрани протести, не сме в извънредно положение. Разчитаме на хората да спазват противоепидемичните мерки, полицията контролира мерките", сподели тя.
 
"Хората търсят провокация и всяка намеса би отговорила на техните очаквания. Гражданите чрез проектите си могат да участват и във формирането на бюджета, над 30 бяха представени. В сряда ще бъдат обявени резултатите, аз съм взела идеята от Париж", обясни кметът.
 
"Проникване в гласуването няма, но е имало опит, подаден е сигнал на компетентните органи – ГДБОП. Добре е, че има различни мнения по въпроса с ул. "Съборна", гражданите не подкрепят идеята да бъде пешеходна. "Фуксас" вече работи по проекта за „Св. Неделя”, през 2022 г. ще бъде започната реконструкция. Обсъждат се още места за паркиране", информира Фандъкова.
 
"Приветствам всяка гражданска инициатива и винаги подкрепяме, особено когато става дума за култура. Добрите решения се намират само в диалог. Изграждането и разширението на Околовръстния път и тангентата, Северната дъга, те са стратегически. Утре предстои да пуснем ул. "Коперник" в кв. "Слатина", коментира столичният градоначалник.
 
"Имам 3 много важни приоритета - инфраструктурата за десетилетия напред е една от тях. Предлагаме да бъде взет инвестиционен заем, при лихва 0,35 % за 20 г. от ЕИБ, без никакви допълнителни такси. Използвали сме такива средства само за метрото и за друга инфраструктура. Не предвиждаме увеличение на данъци или основни такси", допълни тя.
 
"Около 20 000 домакинства влизат в подмяната печките, около 1000 тона са събрани в контейнерите за рециклиране на текстил, над 3700 гуми сме събрали само за този сезон", завърши Йорданка Фандъкова.