2218 са пациентите с КОВИД, които се лекуват в болници в София към днешна дата. От началото на месеца до днес броят на хоспитализираните се повиши 3,5 пъти, а хората на интензивно лечение - 2,5 пъти. Това съобщи в официалния си профил във фейсбук кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

"За да подпомогнем работата на Столичната здравна инспекция, ще включим 24 служители на Столична община, които ще се свързват с гражданите, които имат положителен PCR тест. Благодаря на колегите от направления „Правен и административен контрол“ и „Общинска администрация“, които се съгласиха да поемат контакта с гражданите. 

Предложих на д-р Маева и д-р Пенчев от СРЗИ да включим в тяхната работа и наши служители, за да може в сравнително кратък период от време да се навакса изоставането във връзката с хората, които остават под карантина", съобщи Фандъкова.

"Освен това осигуряваме и екипи на нашата аварийна дирекция и Столичен инспекторат, които се включат в разнасянето на предписанията по домовете, допълни кметът на София.

"За да дадем възможност на гражданите със симптоми да бъдат прегледани от лекар и да намалим натиска към болниците разкрихме специални КОВИД-кабинети в общинските ДКЦ-а. До момента в тях са прегледани 4350 човека, на 4206 са направени бързи антигенни тестове, 30% от които са били положителни. Информация за всички 11 КОВИД-кабинета можете да намерите на страницата на общината.

При грипоподобни симптоми, първо се свържете с Вашия личен лекар. При нужда от преглед, той може да Ви насочи към най-близкия кабинет, в който да се направи тест, кръвни изследвания или рентген", пише още Йорданка Фандъкова.
 

️ 2218 са пациентите с КОВИД, които се лекуват в болници в София към днешна дата. От началото на месеца до днес броят...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Петък, 27 ноември 2020 г.