Столична община е първата, която има общинска полиция и това е наистина сериозният подход общината да решава свои задачи. Основна е ролята и на МВР и координацията с органите им. Иска ми се общинска полиция да има по-големи правомощия. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в ефира на БНТ.
"Що се отнася до ползването на частни фирми, ние сключваме договори за охрана на определени обекти. Трябва да се действа деликатно. Вероятно става дума за по-малки населени места, които нямат възможност да има общинска полиция. Хората очакват от нас да има повече ред по улиците и пътищата", добави тя.

Относно почистването след топенето на снега Фандъкова заяви: "От първия ден, когато спря снеготопенето, екипите бяха изкарани на улиците. Районните кметове имат задачата да следят. Тези от тях, които имат собствени звена за почистване, имат грижа спешно да почистят междублоковите пространства".

Столичният кмет коментира и предстоящия ремонт на ул."Граф.Игнатиев". "Ше има цялостна реконструкция на улицата. Там ще се подмени изцяло канализацията и водопровода, които са много стари. Със сигурност трябва да се реконструира подземната инфраструктура. Предстои да се финализира изборът на изпълнител. Проектът е сериозен и подхожда на знакова улица за града. Ще бъде реконструиран и площад Славейков, площад Гарибалди и църквата "Свети Седмочисленици", добави кметът.