Майката на сестрите Белнейски отхнвърля заключението на петорната експертиза, че децата й са убити при катастрофа. Тя заяви, че ще съде държавата , ако разследването на двойното убийство продължи по този начин.
Фани Белнейска отива днес при окръжния прокурор на Пазарджик Иван Даскалов, за да изрази несъгласието й с обявените вчера от него изводи на съдебните медици. Майката на убитите момичета каза пред журналисти, че няма да разреши нова ексхумация на телата им, ако в експертизата не участват и специалисти от вън. Недоверието й към работата на родните експерти се основава на незачитането на първоначално установените факти - че момичетата са удряни с камъни и насилвани.
Разследването на бруталното убийство на двете момичета през януари 2006 година вече над две години е в задънена улица след проверка на десетки версии и разпити на няколко хиляди възможни съпричастни с деянието. В общественото мнение надделяват скептичните гласове и срещу последната, подкрепена от прокуратурата версия, че смъртта на сестрите е настъпила вследствие на катастрофа, а последвалото им малтретиране е било с цел прикриване на следите. /БЛИЦ