Бившият заместник- външен министър Феим Чаушев ще съди Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), съобщи “Стандарт”, като се позова на изявление на самия Чаушев, че вече е завел дело срещу представителя на ОЛАФ в България Готфрид Манфред.
Искът на Чаушев е за нанесени материални и морални щети. Той обаче не е заведен у нас, а в германски съд. Адвокатите ми го направиха така, защото докладът на ОЛАФ е писан в Германия, обясни Чаушев. Той обаче не уточни точно за колко пари е искът, тъй като "нямал финансови претенции", а искал просто да му се изчисти името.
“Силно съм ядосан на Готфрид Манфред, защото ме споменава в доклада на ОЛАФ”, аргументира се Чаушев. В документа на европейските ченгета бившият дипломат е описан като човек от властта, който е разпънал чадър над пернишкия бизнесмен Людмил Стойков.

"В доклада пише, че съм бизнес партньор на Стойков, а това изобщо не е вярно и Манфред трябва да докаже какъв бизнес имам със Стойков и имам ли изобщо такъв, преди да ме обвинява", отсече Чаушев.
Бизнесменът Марио Николов, който също бе споменат в доклада на ОЛАФ, заяви, че няма да заведе дело срещу еврослужбата. Това е загубена кауза, аргументира се той.
Феим Чаушев напусна МВнР преди няколко месеца, след като стана ясно, че в представителни документи използвал българското и чуждото си име за лични облаги.
Лидерът на ДПС Ахмед Доган отказа да се види с него и помоли премиера Сергей Станишев да го отстрани. /БЛИЦ