Не се минава и ден без машината за манипулации на кръга „Капитал“ да спомене публично по някоя лъжа за Делян Пеевски. Иво Прокопиев, раздразнен от осветяването напоследък (включително и пред Европарламента от Илхан Кючюк) на задкулисната му колаборация с властта, очевидно е дал заповед на шпицкомандата си от „журналисти“, към всяка злободневна тема да пришиват с повод и без повод името на бившия (и настоящ кандидат) депутат от ДПС.   

Преди ден рекетьорският сайт Bird, списван от разследвания във Франция Атанас Чобанов от „Биволъ“, публикува поредната си порция измислени „разкрития“. Този път свързани с Българския футболен съюз и очевидно поръчани преди конгреса на БФС вчера, на който беше преизбран досегашният президент.

В неуспелия опит за дискредитиране на Борислав Михайлов се твърдеше, че част от Националният футболен център в Бояна бил построен от консорциум „Промишлено строителство – Водстрой“, а в хода на строителните работи се е наложило допълнително финансиране от УЕФА, заради променения и разширен първоначален проект. 

Кое тук е „скандалното“ очевидно виждат само Прокопиев и платените му журналисти, но разбира се в главите им веднага се ражда идеята да набъркат и Делян Пеевски, този път редом с БФС и УЕФА в инсинуацията, че е имало някаква далавера в цялата работа. 
И хоп, от шапката на фокусника, оглавяващ кръга „Капитал“, вместо заек, изскача пак Пеевски, като медийната мелница на „Капитал“ се задейства и на страниците на „свободните“ медии, цъфват скорострелно десетки заглавия, как същият едва ли не е ощетил и световния футбол. И този път пак заради старата мантра, че е „свързван“ с фирмата „Водстрой“.

Естествено, доказателства за това няма, защото Търговският регистър е публичен и лесно може да се провери, че никога Пеевски е нямал нищо общо с тази фирма, но това не пречи на Прокопиев да тиражира усилено поредната си лъжа. Забележете - отново с думичката „свързван“ – основният термин за манипулации на разградския олигарх. 

Че Пеевски няма и никога не е имал нещо общо с „Водстрой“, това е повече от ясно. Не е ясно само коя ще е следващата лъжа на Прокопиев. Теми има много, достатъчно е да прояви малко изобретателност, защото старите му мантри вече тотално се изтъркаха, а неистините „свързвани“ с Пеевски, отдавна омръзнаха на обществото.

Може например да твърди, че Пеевски е замесен в скандала с Кристалина Георгиева и Световната банка относно доклада за Китай, защото със Си Дзинпин са имали обща офшорна фирма. Звучи добре. Или че Пеевски има нещо общо с опита на принц Хари и Мегън Маркъл да дискредитират кралското семейство. Сигурно ги е подучил, за да може после да преговаря с  кралицата и да лапне от нея някоя обществена поръчка (може пак с „Водстрой“, защо не) за ремонт на Бъкингамския дворец? И върху това си струва да помислят прокопиевите „медии“.

А може Пеевски да е участвал в някоя съмнителна сделка заедно с Илон Мъск или Джеф Безос? Или пък заедно с бившия вече канцлер на Австрия Себастиан Курц са спретнали обща злоупотреба?

Защо не, фантазията на фокусниците може да е безгранична. А предлагаме все международни теми, защото то български без да има някоя лъжа за Пеевски, просто вече не останаха...