Фолкпевици скочиха срещу фирмата си АРА мюзик, като се обърнаха към адвокати и прокурори да защитават правата им. "Имам двама прокурори и 1 адвокат, аз съм с 2 висши образования, знам за какво става дума", заяви специално за Агенция БЛИЦ чернокосата сексбомба Габриела. Днес друга нейна колежка Бриана изпратила адвоката си Иван Минков при шефовете си, а те искали 20 000 евро неустойка. Съпричастна към колежките е и Пепа Секса, която е готова да напусне от Нова година.
Въпреки, че има договор с фирмата от една година, Габриела е заснела само 2 клипа и има 2 участия, оплака се певицата пред Агенция БЛИЦ. "30 000 съм дала само официално и няма никакво развитие, започнаха да рекламират изпълнители, които подписаха след мене", твърди певицата. Според нея има грубо неизпълнение на договора и двама прокурори от Софийска градска прокуратура са се заели със случая. "Платила съм си клиповете изцяло, дори като ходих да снимам в Македония го направих на свои разноски", твърди певицата, която има неустойка в договора си с фирмата от 100 000 евро.
Нейната колежка Бриана изпрати днес адвоката си Иван Минков в фирмата си, а от АРА са й поискали 20 000 евро неустойка при разтрогване на контракта. "Нямам абсолютно никаква клауза в договора за неустойки", категорична е Бриана, която нашумя в секс скандала с Мартин Стоев. Тя заяви за Агенция БЛИЦ, че от фирмата я принуждавали да продава колата си и апартамента. Бриана е категорична, че е внесла във фирмата 5 000 лева, като от там все я разтакават.
Пепа Секса също е готова да разтрогне контракта си с АРА мюзик. "В момента положението е такова - като нямаш богато гадже или спонсор и ставаш безинтересен за издателите си", коментира драмата на своите колежки Петя Секса. Тя също страда от същия проблем, че има подписан договор, но не получава участия и реклама.

Междувременно от музикалната компания разпространиха следния текст до медиите:

"Уважаеми колеги,

От близо месец в медийното пространство Боряна Пантелеева, представяща се с псевдонима Бриана, изказва различни твърдения за музикална компания “Ара мюзик” и собственика й Виктор Касъмов.

В тази връзка бихме искали да изразим позицията си и да внесем необходимата яснота по въпроса.

Боряна Пантелеева има сключен договор с “Ара мюзик” от 12.09.2007 г., който и в момента е действащ. От тогава до сега ние сме отчели сериозни неизпълнения на договора от страна на г-ца Пантелеева. Препоръчваме й да прочете внимателно клаузите по въпросния договор и след това да сипе обвинения по отношение коректността на взаимната ни работа. Конфиденциалността на документа не ни позволява да цитираме конкретните клаузи, които г-ца Пантелеева не е спазила.

С липсата на всякаква трезва преценка за ролята и мястото на “Ара мюзик” в музикалния живот на България си обясняваме абсурдните твърдения на госпожицата за пътя на постигане на успех като артист-изпълнител. Поради тяхната абсурдност и липса на всякакви основания ги считаме за откровена клевета, целяща подронване авторитета на музикалната компания и нейния собственик.

Невярно е и нейното твърдение, че няма записана песен с “Ара мюзик”. Такава е реализирана и нека г-ца Пантелеева си припомни този доказуем факт.

В тази връзка за нас е неоснователен и необясним интереса на вас журналистите към недостоверните, скандални, лишени от всякакви морални задръжки изказвания на Боряна Пантелеева! Нашият опит доказва, че изпълнители, които искат да постигнат траен успех, не се осланят единствено и само на такива похвати. Показателни са талантът, гласовите възможности и реализираните музикални продукти и именно тях аудиторията оценява.

“Ара мюзик” е утвърдена компания с доказани успехи през годините. Ние сме продуцирали, менажирали и издавали десетки имена, които нямат нужда от представяне, като например: Николина Чакърдъкова, Володя Стоянов, Гуна Иванова, Румяна Попова, дует “Авеню”, Лия, Кати, Тони Стораро, Кали, Джина Стоева, Емануела, Алисия и много други. Ние не падаме до низки страсти и не издребняваме, а сме положително настроени и коректни към всички, с които работим, което ни е помогнало да се развиваме и градим авторитет през всички години на съществуване на компанията.

Израз на добрата ни воля е и това, че Бриана все още фигурира като артист-изпълнител във фирмения ни сайт www.aramusic.bg и всеки може да почерпи информация за нея оттам.

Взаимоотношенията ни с г-ца Пантелеева ще бъдат уредени според правните норми на Република България". /БЛИЦ