Фоторепортаж в БЛИЦ! Готов ли е българинът с великденската трапеза?
Броени дни остават до един от най-големите християнски празници Великден и българинът вече масово пазарува за празничната трапеза. Традиционно на масата се слага агнешко, салата, козунак и яйца.
Фоторепортер на БЛИЦ провери какви са цените на тези стоки по пазарите в столицата. На едно от най-големите и посещавани тържища - Женският пазар агнешката плешка върви по 12,50 лв., докато бутът се търгува за 15,50 лв. Цената на козунаците е средно по 2,60 лв. За да си направи човек свежа салата трябва да се бръкне с 1 лв. за 3 марули, а за същата цена може да получите и 4 връзки зелен лук.
От своя страна пък цената на 1 яйце е 20 стотинки.
За сравнение в търговските вериги цяло агне от около 10-11 кг. върви за 140-170 лв., докато плешката е 14,65 лв., а бутът се търгува за 14,99 вл.
Последвайте ни
0 Коментара: