Видра на асфалта в близост до местния мол шашна габровци. Водното животно е било видяно и заснето от Пламен Кирилов, който публикува снимките във фейсбук, пише "Монитор".

„Доброто е, че из Габрово живеят видри. Лошото е, че тая точно не е жива, май е била блъсната от кола. Странното е, какво прави тая видра на бул. „Могильов” срещу мола, тъй като тук водни пространства няма", пише той. Снимката на видрата на асфалта предизвика много шеговити коментари в социалната мрежа.„След като наскоро бяха заснели мечка посред бял ден да се разхожда в един от кварталите, що пък сега видрата да не излезе от водата и да не дойде да си напазарува от мола. Само, че сигурно не са пуснали вътре, защото не е представила зелен сертификат”, шегува се Стефан Стефанов.

„Габрово си е открай време град на изненадите. Тук си имаме паметник в реката и кораб в гората, а сега вече и видра върху асфалта”, пише Тодор Велинов.

Експерти, запознати с водните животински видове смятат, че най-вероятно видрата е излязла от река Янтра заради липсата на храна там и се е озовала на асфалта, където е била блъсната от автомобил.

Видрите са вписани като защитени и изчезващи животински видове в Червената книга на България и убиването им се наказва.