Знаете ли, че има няколко народни поверия, свързани с хляба, към които трябва да се придържате и към ден днешен! Ще попитате защо? Защото, ако ги нарушите може да си навлечете куп проблеми.

Не всеки знае правилния етикет за ядене на хляб. Преди доста години се е смятало, че рязането му е проява на неуважение към този ценен продукт от брашно. Домакинята го е чупела с ръце преди сервиране, а след това всеки гост е взимал парче за себе си.

Сега етикетът не изисква хората да имат толкова специално отношение към този продукт, така че е приемливо той да може да се нарязва преди сервиране, но след това трябва да се яде правилно.

Как се яде хляб на масата - правила на етикета

Трябва да вземете парче, да го сложите в чинията си, след което с помощта на обикновени прибори сложете от масата това, което искате да добавите към него, например масло или конфитюр. 

Направите ли си веднъж този хляб, няма да можете да живеете повече без него!

След това отчупете малко парче с ръце - такова, което можете да изядете веднага. Намажете го с масло и добавете сладко (или там каквото сте решили да похапнете). Важно е да не повдигате филията високо над чинията.

Разбрахме как правилно да ядем хляб в ресторант. Сега си струва да се потопите по-дълбоко в темата, за да разберете защо не можете безразборно да хапете от хляба! 

А освен това има и няколко много важни народни поверия, свързани с хляба, които трябва да спазвате иначе ще си навлечете куп проблеми. За тях говори  гадателката Магдалена Молфарца, която е и историк, че и археолог.

Но кои са те - ще научите на jenata.blitz.bg