Истински фурор в медийното пространство предизвика стайлинга на съпругата на Кирил Петков Линда по време на двудневното им посещение в Рим, начело на правителствена делегация.

Визитата на премиера бе по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май. В делегацията участва и съпругата на премиера – Линда Петкова.

За визитата си Линда Петкова избра рокля с флорални мотиви от няколко цвята, комбинирана с черно спортно-елегантно сако. И докато за онзи момента облеклото ѝ изглеждаше твърде неподходящо за такава визита заради спортния си оттенък, то сега справка на Tribune.bg показва, че роклята, избрана от премиерската съпруга, е маркова и доста предизвикателна.

Моделът е от новата колекция на испанския бранд Desigual, а дизайнът е с дълбоко деколте, голи рамене и гол гръб, които всъщност Петкова скри със спортно-елегантно сако. Стойността на роклята е 174 лева.

Дори и марковите дрехи обаче не правят избора на Линда Петкова подходящ за визата при папата. По етикет на официални визити членовете на правителствените делегации трябва да са строго официално облечени.