Пожари в Албания се разминават без жертви и се гасят благодарение на техника, дарена от големия български филантроп д-р Милен Врабевски през 2020г.

Пожарите са се случили в албанските села Церйе, Шулин, както и в селата Пустец и Зърнорско, но са били потушени навреме, преди да се превърнат в огнен ад за хората и да погълнат жилищни сгради. В потушаването на тези пожари ключово участие има пожарният автомобил, дарен от д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет на община Пустец, Албания.

Заедно с изключително важната за нуждите на региона пожарна кола, д-р Врабевски дари още линейка и автомобил за социален патронаж, с каквито до този момент общината не разполагаше. Благодарение на поредния жест на големия български дарител и родолюбец хората от региона се чувстват много по-сигурни и обгрижени в здравно и социално отношение.

Припомяме, че през 2023г. благодарение на Фондация Българска Памет и отново с финансиране на д-р Врабевски, бяха организирани безплатни кардиологични прегледи в района на Преспа, Албания, по време на които бяха прегледи над 200 души само за три дни.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук