След изборите и тази конфигурация на Народното събрание си дадохме сметка, че с този изключително шарен парламент е трудно да съберем мнозинство и трябваше да отидем да чукаме на вратата на БСП. Ние от "Демократична България" преговори с БСП няма да водим.

При никакви формулировки с мандат на БСП "Демократична България" няма да участва. Това заяви в ефира на "Денят започва с Георги Любенов" Атанас Атанасов, зам.-председател на Народното събрание и съпредседател на "Демократична България".

По някакъв начин бих казал, че този парламент прилича на началото на парламента от демократичните промени, коментира още Атанасов.
Според него, по времето на Борисов парламентът е бил тежко неглижиран, а самият Борисов наричал народните представители "безделници".

Относно промените в изборното законодателство след 13-часовото заседание на Народното събрание, Атанасов коментира че това е демокрацията, тези правила са приети от мнозинството, а който иска може и нека да атакуват някои от нормите, за да се произнесе Конституционният съд.

На въпроса дали страната ни може да влезе в списъка на враждебните към Русия, Атанасов коментира: "Не знам и не мога да преценя, но ако такъв ход бъде предприет, това в някакъв смисъл ще бъде намеса във вътрешнополитическия живот на България и то в навечерието на предсрочни избори".

Българският обществен живот бъка от руски шпионаж, срещу който по времето на Борисов изобщо не се противодействаше, смята Атанасов.