Мисля, че проблемът с женската консултация е решим проблем. Може дистанционно да се издават документите, от които се нуждаят бъдещите майки. Това заяви ген. Мутафчийски по време на редовния брифинг на Кризисния щаб за борба с коронавируса у нас. 

Той обясни, че проблемът е резонен и ще бъде разрешен. 

"Болниците губят плановите си пациенти, особено в хирургията. Министър Ананиев мисли върху механизъм, с които да бъдат компенсирани болниците и съвсем скоро ще излезе механизъм за решение", допълни ген. Мутафчийски. 

"Медикаментите от Китай се коментираха и трябва да се прецени дали информацията е вярна. Ако я вярна, ще го закупим, но не можем да разчитаме на откъслечни съобщения.

Би било безотговорно да се похарчат много пари за лекарства без ефект. Може да се даде предписание само при сигурни данни", каза той по повод информацията, че Китай има хапче, с което се лекува коронавируса. 

Ген. Мутафчийски разкри, че е провел важна среща с председателят на Народното събрание и са се разбрали вентилацията да бъде спряна и да се разчита на проветряване през вратите. 

Няма установени нови случаи в Банско. Главният санитарен инспектор е направил гогистична поддръжка на лекарите, раздадени са им индивидуални защитни средства и са им дадени конкретни указания за работа. 


 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!