Не съм изненадан от новото обвинение. Очаквах това дело да започне, тъй като аз и адвокатите ми бяхме запознати с материалите. Това каза за БНР ген. Кирчо Киров, който изтъкна, че това е четвърто дело, което ръководители на НРС (сега ДАР) завеждат срещу него във „война“, срещу него и семейството му, която продължава шеста година. 
"Започна в самото начало като изпълнение на политическа поръчка в определени, конкретни исторически условия в онази толкова далечна 2012-а година. Когато се завърти колелото и се създадат съответни взаимоотношения между страните, мисля, че е нещо логично и естествено това, което ми се случва към днешна дата, познавайки добре хората, които седят сега на управленските кресла на Държавната агенция за разузнаване", каза Киров. 

Софийската военно-окръжна прокуратура внесе в Софийския военен съд втори обвинителен акт срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба (НРС) – генерал Кирчо Киров. 

Генерал Киров е обвинен, че заедно със свой доверен служител, началник на водещо структурно звено във ведомството, са присвоили за 5 г. (от 2007 до 2011 г.) парични средства в евро и щатски долари, чиято левова равностойност надхвърля пет милиона и сто хиляди лева. 

"Нито по първото дело, в което бях обвинен за присвояване на средства, нито по това дело, аз не съм присвоил нито един лев, нито едно евро, нито един долар или цент, или стотинка. Това го заявявам категорично и безусловно", добави той. 

Според Киров е налице „твърде добро“ сътрудничество между ДАР и прокуратурата. 

"Учудвам се как свободно и целево изтичат данни по делата, които, ако аз бих си позволил да изнеса, веднага бих бил обвинен за нарушаване на Закона за защита на класифицираната информация. Впрочем едно от делата, които ръководството на НРС, днес ДАР, води срещу мен, е именно за нарушаване на този закон", каза още Киров.