ГЕРБ-СДС спаси проекта за санирането, затова и поискахме свикването на извънредно заседание на СОС, коментира Георги Георгиев, но загатна за друг голям проблем, който си е направо бомба. 

"Спасихме проекта за санирането. Това, което ни притеснява, включително и след срещата с кмета е, че липсват 37 милиона лева, с които ще се плати вече обещаното и подписано увеличение на заплатите в транспорта.

Обясненията, които дотук получаваме е, че кметът и администрацията ще ги вземат от софиянци. Парите ги няма в бюджета, няма и да се предвидят в бюджета изглежда от разговорите дотук. Очаква се да се продадат билети и карти, очакваме да чуем и други източници, така че тези 37 милиона да постъпят в хазната.

Нещо, което според нас е нереалистично, което обрича на дефицит рамката на обществения транспорт и в крайна сметка, в края на годината ще берем горчивите плодове на тази прогноза. 

Дотук подписаното споразумение не е обезпечено. Казваме какъв е правилният начин по отношение на увеличението на заплатите на транспортните работници. Правилният начин е да се предвидят парите в бюджета.

Колегата Вучев е изчислил, че за да се изпълни обещанието на кмета без да има дефицит, трябва да продаваме всекидневно 65 000 билета повече - или 30% отгоре. И да ви питам сега - софиянци, марсианци... какви хора ще намерим всеки ден, нови 65 000 на които да продаваме тези билети, доброволно все пак.

Тоест проблемът остава. В момента заплатите не са обезпечени, а служителите в градския транспорт заслужават сериозно отношение. Настояваме парите за транспорта да са разписани, иначе е само кухо обещание", каза Георги Георгиев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук