Мажоритарният собственик на международния панаир Пловдив Георги Гергов преотстъпи шефското място на Панаира на Богомил Бонев заради топлите отношения на бившия вътрешен министър с Бойко Борисов. Рокадата не е случайна и търси предизборен ефект. Неформалният лидер на ГЕРБ, който вероятно ще поеме държавната власт след изборите, се заканва да започне ревизии на тройната коалиция. Точно в този момент Гергов ще изиграе полезния ход с Бонев, пише в.”Марица”.
Ексминистърът трябва да се превърне в здравия гръб на мажоритарния собственик на Пловдивския панаир и да стопира възможни трусове в златното дружество. Въпреки че Бонев започна политическата си кариера като крайно син играч и вече два мандата е извън системата на МВР, той държи стабилни позиции във висшите среди на министерското управление, а топлите отношения със силовото министерство са само от полза. Комуникацията между Георги Гергов и Бойко Борисов е до такава степен нарушена и проблематична, че на практика те двамата не си говорят. На Богомил Бонев ексдиректорът на свинекоплекса в Маноле е възложил амбициозната задача да възстанови контактите му с Бойко Борисов. Когато Гергов и Борисов намерят общ език Бонев ще стане напълно излишен и Гергов ще се лиши от услугите му, казват запознати с маниера на работа на олигарха.

Междувременно стана ясно, че дългоочакваната война между медийната група “Марица” и новосформиращият се медиен холдинг на Георги Гергов става подмолна. Новият пловдивски вестник “Нов Акцент”, който разкрива подробности от кухнята на герговия вестник, не може да достигне до читателите си. Всяка сутрин целият тираж на вестника се изкупува от неизвестни за сега лица. “Нов Акцент”, чиито управител е един от собствениците на в. “Марица” Атанас Спасов, силно притеснява главния редактор на герговия вестник Антон Баев, от когото самият Гергов бил недоволен. Първият брой на в.”Глас”, който трябваше да излезе този понеделник (27 април), е отложен за 11 май. Собственикът на “Глас” г-н Гергов е бил крайно разочарован от работата на назначените от него Антон Баев – главен редактор и директорката Румяна Тодорова, пише в. “Нов Акцент”. След тежък скандал г-н Гергов е решил вестникът му да стартира на 11 май – деня в който се открива пролетния панаир. Георги Гергов вече шумно рекламира датата 27 април като стартова. На ключове места под тепетата се появиха билбордове рекламиращи събитието. Успоредно с отлагането на старта на новия вестник се отлага и мощния купон, на който Гергов лично е поканил и своят приятел президента Георги Първанов. Партито, на което трябваше да присъстват 600 души, сред които и емблематични личности от българския елит, трябваше да се проведе днес в ресторанта на хотел “Санкт Петебрург” – собственост Георги Гергов. Напрежението в редакцията на Гергов е достигнало до връхната си точка след бурен скандал между директорката на медията Румяна Тодорова и пи арката на г-н Гергов Катя Янева. Главният редактор на нестартиралата медия Антон Баев вече е заплашвал със побой и физическа саморазправа репортерите, които са решили да го напуснат.

Въпреки скандалите, които тресат спрения вестник, собственикът Георги Гергов не се е отказал от идеята си да притежава медийна империя. След като подари директорския пост на панаира на приятеля си Богомил Бонев, Гергов смята да се отдаде на медийните си проекти. Обмисляме обединение с други медийни групи, търсим национален партньор, обяви бизнес намеренията си Георги Гергов на нарочена пресконференция в Панаира. /БЛИЦ