За първи път в своята кариера популярният певец разкрива много от интересните случки и преживявания около създаването на най-големите си хитове през годините, които са представени в биографичен спектакъл. Турнето “Моят път” е голямото емоционално завръщане на певеца на голямата сцена. Пред него винаги остава предизвикателството да предлага нестандартното и новаторското. В концерта своето заслужено място заемат емблеми на българската музика като: “Черно и бяло”, “Нямам нужда от много приятели”, “Синева”, “Майчице”, “Не съжалявайте”, “Повтаряй ми, че ме обичаш” и много други.
Впечатляващият спектакъл оставя без дъх още от самото начало, превеждайки почитателите през годините от бурната кариера на любимия изпълнител. Георги Христов излиза на сцената заедно със своя бенд, пищно осветление и ефекти, живи танци, за да превърне концерта във феерия от емоции. Можете да станете част от спектакъла на 23 април в зала 1 на НДК.

Георги Христов от малък мечтае да стане певец и успоредно с обучението си в училище ходи и на уроци по музика. 

Първата му публична изява била на 5 г., когато леля му го качва на сцената на бар “Москва” и той изпълнява песента “Бу-бу” на Оскар Бентън

Професионално пред публика пее за първи път шестгодишен на сцената на читалище “Раковски” на празника на училището си. Песента е “Моя страна, моя България” на Емил Димитров, която той представя с акордеон. Георги Христов има разнообразен репертоар, който включва: балади, диско, латино, рок и фолклор от различни краища на България (родопски, добруджански, македонски песни).

Завършил е Държавната музикална академия, специалност “Поп музика”, през 1983 г. Още по време на следването си става солист на група “Такт” и през лятото на 1981 г. реализира първия си студиен запис на песента “Следи”, на която по-късно прави кавър версия. Съвсем в началото на своята кариера, още студент, Георги Христов гастролира в Монголия и бившия Съветски съюз с Биг бенда на Българското национално радио с диригент Вили Казасян.

Нашумява с диско песента “Кой е той” от албума “Естрадна мозайка 4”. 

Участва в престижните фестивали “Златният Орфей”, “Мелодия на годината”, “Бургас, морето и неговите трудови хора”, в радиоконкурса “Пролет”. Концертира в България и в чужбина - Европа, Азия и САЩ - със своята вокално-инструментална група “Черно и бяло” и собствен балет. Пее на пет езика.

Георги Христов е автор на музиката и текста на 90 процента от песните, които изпълнява.

Преди няколко години Георги Христов официално заяви, че напуска България! 

Големият изпълнител се аргументира като отвратен от ситуацията с културата у нас и не иска повече да бъде част от нея. Той заяви, че най-вероятно ще се премести в Гърция, където има къща и където прекарва много от времето си през последните години. Самият Христов признава, че е много разочарован от ситуацията у нас, и вероятността да вземе гръцко гражданство и да заживее в южната ни съседка е много голяма.“Не живея и скоро няма да живея в тази прекрасна страна, която обичам и ми е родина. Но рекет и престъпления няма да търпя и да приема! Вече се прибирам в България само за срещи с моята публика, за концерти.”

Така обясни огорчението си от ситуацията в страната Георги Христов. Според него е почти невъзможно да се правят популярна музика и концерти у нас, независимо от това кой го прави и колко голяма звезда е.

“Популярната музика в България винаги е имала своите блестящи образци. 

Друг е въпросът, че винаги сме подложени на геноцид от страна на електронните медии в собствената си страна Терминът естрада не е точната дума. Естрадата е мястото, където музикантите представят своята музика. За никакъв ренесанс не може да се говори. Просто сега, за пореден път, се преоткриват хубавите български песни и големите български артисти. Слава на Бога, поне аз не мога да се оплача от липса на зрители и залите винаги са били пълни. Но има неща, които не мога да приема”, споделя Христов.

Той заяви, че е щастлив, защото е превърнал в своя професия най-голямото удоволствие в живота си - пеенето. “Щастлив съм, че имам хора до себе си, които ме обичат и ценят това, което правя, заяви Георги Христов. - Не преча на никого и не позволявам и на мен да ми пречат”, категоричен е певецът.

Естрадната легенда години наред пази ревностно тайните на личния си живот. В заверата са включени и всичките му приятели, които рядко изпускат информация за битието на Жоро. 
Познати на изпълнителя на “Черно и бяло” обаче нерядко говорят за негови връзки с жени. Дори беше обявено, че е влюбен в италианка и нещата уж стигнали дотам, че й предложил брак. Преди тази история пък бе нарочен, че спи с колежката си Нели Рангелова, но всъщност двамата са просто близки добри приятели.

Жоро Христов действително бил фатално влюбен и е предложил брак на “италианка”, но “италианката” всъщност е... Камелия Воче!

Любовта им пламнала след разочароващия първи брак на певицата. В крайна сметка любовната афера се разсъхнала и до брак не се стигнало. Известният певец дълго пази в строга тайна факта, че е родител, и старателно крие от медиите наследниците си. Мълвата, че Георги Христов има “незаконно” дете, тръгна още преди години в шоу средите. Колежки на изпълнителя тогава разказваха, че той има син от връзката си с рускиня. Жената била балерина и гостувала у нас няколко месеца. Тя е участвала в балета, придружаващ турне на Георги Христов в страната. Аферата им е бушувала в средата на 90-те години на миналия век. 

След като си заминала, рускинята сюрпризирала Георги Христов, че е родила син от него 

Певецът пътувал до Москва и официално признал детето. Това е и причината поне 2 пъти в годината той да ходи до Русия за по 10-15 дни. Съседи на Жоро издават, че през лятото редовно засичали младо момче с дама на средна възраст в къщата му. 

За първи път Георги Христов коментира официално слуховете, които се носеха от години, пред журналистката Кристина Патрашкова. По БТВ той призна, че е станал баща. На въпрос дали има незаконен син, той отговори след кратка пауза: “Какво означава незаконен? Щом си има родител, значи е законен. Аз съм го признал”. 

“Честно казано, подчинил съм всичко на работата си, която за мен е най-голямото удоволствие. Човек не може да има всичко на този свят - аз съм щастлив с музиката, сцената и публиката.” 
Ние му пожелаваме много здраве, щастие и творческо дълголетие, за да може да радва своите почитатели!

Подготви Паулина БОЯНОВА