Георги Гергов свързва сигналите на Яне Янев и Димитър Абаджиев до главния прокурор с началото на политическата си кариера, съобщава "24 часа". Преди дни на конгреса на БСП той стана член на Висшия съвет на БСП.
"Това не е нещо ново за мен, очаквах го. Нормално е да ме шамаросват, досега да нямаха памук в ушите", каза Гергов. Бизнесменът не се притеснявал от евентуалните проверки на прокуратурата. "Нека проверяват, има си органи, ще си излязат резултатите, ще замлъкнат, ще се хванат с друг, ще отидат друг да рекетират и това е", каза той.
Другият засегнат в сигнала на депутатите бизнесмен-собственика на "Свилоза" Красимир Дачев коментира: "Не знаех, че аз съм олигарх, а Яне Янев е адвокат на Европейската банка за възстановяване и развитие, няма да коментирам подобни глупости", лаконичен бе Красимир Дачев.
"Твърденията на Янев са напълно неверни", заявява пред 24 часа и главният секретар на Главното мюфтийство Хюсеин Хафъзов. Той отрече суми да са били превеждани за бъдещия ислямиски комплекс от български или чужди съмнителни организации.
Само през 2002 г. мюфтийството е получило средства от Организация Ислямистка конференция за закупуване на земята от 27 дка в кв. Малинова долина. Хафъзов не уточни сумата. Но и не отрече, че за строителството на комплекса вероятно ще разчитат на дарения от международната ислямистка организация.
Твърденията за процес на ислямизиране в Родопите Хафъзов определи като обида за мюсюлманите в България. "Очевидно тези политици се дразнят, че ислямът има значение в обществото, а ние си вършим работата", каза той. И напомни, че от 20 години се говори за радикални ислямски групи у нас, но такива все не се появяват. "Значи просто някой се опитвал да насажда омраза", заключи Хафъзов. /БЛИЦ