Скандалният председател на Българската асоциация за  пострадали при катастрофи Владимир Тодоров, който се точи за поста  заместник-председател на КФН, рекламира евтино така уважаваната асоциация.

Градящият си имидж на обществен защитник Тодоров нагло наредил да бъде поставена табела  в КАТ – Асеновград, на която е посочен телефонът на асоциацията, а под телефонния номер има надпис, който гласи: „Правни консултации и психологическа подкрепа“.
 
Тази безумна акция предизвика преди време мощен скандал между адвокатурата в града и представители на асоциацията. По настояване на Адвокатски съвет плакатът бе свален.
 
Проблемът далеч не се криел само в „креативният“ начин за реклама, а в това, че от години делата с обезщетения на пострадалите от катастрофи са се превърнали в огромен бизнес.

Определени адвокати и адвокатски кантори, скрити зад асоциации,  „приватизирали“ правните услуги. Карали умишлено беззащитните близки на загиналите и пострадалите при ПТП да завеждат искове срещу застрахователите. Най-нагло те сключвали договори, като обещавали, че ще договорят голямо обезщетение от застрахователя.

Има случаи, когато комисионните стигат от 30 до 50% от цялата сума. 

Решенията за точния размер на обезщетението са субективни и зависят от отношенията между адвокат и съда.
 
Мераклиите действително ще спечелят, тъй като става дума за пазар, който достига до 1 млрд. лв. годишно. Питаме се този ли човек ще регулира застрахователният сектор!

Отговора оставяме на вас!