Ремонт в София предизвика вълна от гневни реакции. Разтопена настилка полепна по гумите на десетки автомобили в квартал „Сухата река“. Наложи се дори градският транспорт да бъде спрян заради течните улици в квартала, предаде Нова тв.

Проблемът е в размекнал се битум. С него са запълвани фуги през есента. Заради високите температури обаче той се е разтопил.

„През октомври и ноември тук са били запълвани фуги. Тази манипулация се прави всеки сезон, преди настъпването на зимата. Целта е да се отстрани възможността за нахлуване на вода в пукнатините и образуването на големи дупки”, заяви Тодор Василев, представител на фирмата изпълнител.

По думите му, това е процедура, която е практика за цяла София. „Ние отговаряме за зоната, в която влизат районите “Подуяне”, “Оборище” и “Кремиковци”, каза той.

„Това, което установихме вчера бе, че ремонтът, който е правен преди повече от 8 месеца, е извършван през нощта с цел да не се затруднява движението. Възможно е да се поставен повече материал и поради по-хладното време той може да е стегнал преди да е нанесено каменното брашно”, посочи още Василев.

Според него процедурата, като стъпки, е напълно спазена. "Поставени са всички необходими материали”, категоричен бе той.

„Независимо от това кога е извършвана операцията, ние правим ежемесечен контрол. Той се провежда както от наши надзорници, така и от специалисти от нашите отдели“, каза Цветан Божинов - представител на Столичната община.

„Към онзи момент, когато температурите са били ниски, всичко е било наред. Към този момент обаче, ние ще преразгледаме ситуацията и съобразно договорите ще наложим максимални финансови санкции”, категоричен бе той.

По думите му фирмата изпълнител е една от най-надеждните и с нея Столична община е имала минимални проблеми досега.

Припомняме, че вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че всеки гражданин, който констатира повреда в гумите на автомобила си, може да извади протокол от застраховател, който ще се предяви към фирмата изпълнител