Стотици любители на бързите скорости се събраха на писта Дракон в Калояново. И тази година пловдивското село бе домакин на събора на японските автомобили. Бегачки от всички краища на страната показаха способностите си. Около едно нещо обаче се обединиха всички присъстващи на пистата – да помогнат на едно специално дете – малкия Митко, съобщава "Трафик".

Хлапето също пристигна със семейството си, за да наблюдава състезанията. Всички водачи обърнаха внимание на важния гост, които бе в еуфория от всичко случващо се край Пловдив. Само за няколко часа кутията за дарения се напълни. Част парите за вход за събитието също ще се дарят за благотворителната кауза.

Организаторите изказаха искрени благодарности към всички дарители и апелираха за още подкрепа.

Димитър Ганев е третото бебе в България, родено със Синдром на Аперт (Болестта на счупените кукли).Това е генетично заболяване, което се изразява с типичните малформации на черепа, лицето и крайниците, с други думи казано в из­к­ри­ве­ни кос­ти на че­ре­па, на пръс­ти­те на кра­ка­та и ръ­це­те. 

За родителите си Митко е герой. Той е само на две години, а вече е претърпял една операция на главата. Направена е и операция за коригиране на небцето. Предстоят интервенции на ръцете и крачетата. Лечението на това заболяване не е лесно, но Димитър има шанс да живее пълноценно. 


Можем да помогнем на Митко с дарение: 

Номера на банковата сметка в ДСК е: 

BG81STSA93000023542472 

BIC:STSABGSF 

Титуляр: Димитър Борисов Ганев