„Пред медии в Пазарджик заявих, че по Конституция лидерът на ПП ГЕРБ и бъдещ премиер на България Бойко Борисов трябва да върне мандата на 4- ти май с предложение за структура и състав на правителството. Така че след 2 дни ще има правителство“, това написа бившият министър на правосъдието Екатерина Захариева в личния си профил във Фейсбук.
„Коалицията бе направена по всички правила - първо бяха обявени приоритетите, което е най-важното, след това бе обявено коалиционното споразумение, където е описан механизмът, по който ще се вземат решения, и най-накрая ще бъдат обявени имената на министрите. Ще бъде запазена структурата да предишния кабинет, предстои утре или вдругиден да бъде обявен персоналният състав на Министерския съвет“, пише още тя.
 

„Европейският път на развитие на България безспорно е един от най- важните приоритети. Имаме ангажимент за 650 лв. минимална работна заплата и 1500лв. средна заплата при запазване на икономическия ръст.
 

Предвиждаме още намаляване на административната тежест за хората и бизнеса, както и увеличение на пенсиите. Още от 1- ви юли минималната пенсия ще бъде увеличена на 180лв., а до края на годината- на 200лв. Ще продължим и съдебната реформа!“, обеща сочената за евентуален министър на външните работи.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!