Насилниците на 8-годишното момче от кв. "Христо Ботев" са само на 14 и на 15 години. Това съобщиха на брифинг от Прокуратурата. 

Те са задържани за 72 часа, а от обвинението ще поискат от съда да бъде постановена мярка "задържане под стража". Двамата извършители на блудството не са криминално проявени. Те замъкнали детето в съседна къща, където са гаврели с него, информира Дарик.

Освен че майката е подала сигнал до Първо РУП в столицата на 9 януари и полицията веднага е започнала да издирва извършителите, в прокуратурата преди два дни е бил получен сигнал за престъплението, придружен от видеозапис, оповести говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Тя добави, че се издирва авторът на видеото.

От Софийска градска прокуратура поясниха, че детето не е изведено от семейството.

Детето е живеело в добра среда, каза Сийка Милева.

Видеоклип, който показва брутално насилие над дете, се разпространява в социалните мрежи. 8-годишно момченце е малтретирано сексуално и заснето с камера. 

Семейството не познава насилниците, но потвърждава, че детето е системно тормозено в училище. По информация на роднините му момченцето е било отведено след училище от негови по-големи съученици и след това малтретирано от тях.

Нови подробности за 8-годишното дете, малтретирано сексуално в София

8-годишното момченце, което стана жертва на многократно сексуално посегателство, не е посещавало училище след началото на коледната ваканция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ