Видеоклип, който показва брутално насилие над дете, се разпространява в социалните мрежи. Както БЛИЦ писа, 8-годишно момченце е малтретирано сексуално и заснето с камера. Семейството не познава насилниците, но потвърждава, че детето е системно тормозено в училище.


По информация на роднините му момченцето е било отведено след училище от негови по-големи съученици и след това малтретирано от тях.

8-годишното момченце, което стана жертва на многократно сексуално посегателство, не е посещавало училище след началото на коледната ваканция. Това заяви класният му ръководител Людмил Бонев. Той отхвърли твърденията, че момчето е било гонено от час и допълни, че той е бил проблемен ученик.

„Изключително палаво дете, бабата не може да се грижи за него. Майката за първи път я видях на 9 януари тази година, а от една година съм класен на момчето. Тя ми даде телефон едва вчера въпреки моите усилия да намеря контакт с нея“, допълни преподавателят в 94 СУ „Димитър Страшимиров“.

От училището посочиха, че многократно са посещавали дома на момченцето, защото в архивите им то се води като рисково и живеещо при много лоши условия. „Българско дете трябва ли да живее в една стая с шест човека, една печка и една скована маса. При едно от моите посещения установих, че няма осветление, чешмата е една – на двора, и обслужва няколко семейства, а тоалетната е външна“, заяви Даниела Стефанова, педагогически съветник към 94 СУ.