Българската актриса Мария Бакалова е на път да направи поредна силна заявка за таланта си на холивудската сцена. Тя ще участва в биографичен филм за бившия американски президент Доналд Тръмп.

Бакалова, която беше номинирана за „Оскар“ за ролята си във втората част на филма "Борат", ще изиграе колоритната Ивана Тръмп, покойната бивша жена на Доналд ТръмпАктрисата ще си партнира с актьора Себастиан Стан, познат ни от филмите на Marvel, който на свой ред ще влезе в ролята на бившия държавен глава на САЩ.

Филмът ще бъде режисиран от иранецът Али Абаси и ще носи името „Стажантът“ в чест на популярното риалити предаване, в което Тръмп участваше преди години. Действието на лентата се развива през 70-те и 80-те години на миналия век и проследява пътя на бившия президент на САЩ към превръщането му в нюйоркски имотен магнат.

1500 лв. Казино Бонус за Нови Клиенти на efbet.com

Лентата ще засегне отношенията между Тръмп и Рой Кон – прословутия адвокат, който стана негов ментор и по-късно беше отстранен за неетично поведение.

Сценарист на филма е журналистът и автор Габриел Шърман, чиято книга The Loudest Voice in the Room – биография на основателя на Fox News Роджър Ейлс – беше адаптирана в минисериал за Showtime през 2019 г.

Ивана Тръмп, която почина миналата година на 73-годишна възраст след фатално падане, беше състезателна скиорка, бляскав модел и упорита бизнесдама, която се превърна в половината от най-мощната двойка на Ню Йорк през 80-те години на миналия век чрез брака си с многообещаващия Донлад Тръмп.

Ивана, родена в Чехословакия през 1949 г., бе първата съпруга на Тръмп - бракът им продължава от 1977 г. до 1992 г. Те имат три деца – Доналд младши, Иванка и Ерик Тръмп. 

Най-голямата и успешна роля на Бакалова до момента, тази на Тутар в "Борат 2" беше свързана индиректно с образа на Доналд Тръмп. В най-популярната и скандална сцена от филма Мария интервюира Рудолф Джулиани, адвокатът на Доналд Тръмп.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук