За скандални разкрития за охолния живот на държавни разноски на бившия министър на културата от ПП Атанас Атанасов научи БЛИЦ от осведомени източници в Министерството на културата.  

Известният като Просто Наско доскорошен културен шеф още с встъпването си в длъжност се настанил в обширен и луксозен ведомствен апартамент на ул. "Шишман" в топцентъра на София, недалеч от жилището на Кирил Петков.

Той ползвал държавното жилище без да плаща наем, ток, вода, парно и т.н. Според изчисления на експерти това е струвало на държавата около 30 000 лева.

Новият екип на Министерството на културата бил потресен от прахосничеството на бившия министър.

Подобна сума би стигнала за осигуряването на нормални пенсии на десетина изтъкнати творци на културата, някои от които вече издъхнаха в мизерия. А няма данни по време на пребиваването си в министерското кресло Просто Наско да си е мръднал пръста за решаването на този проблем. 

БЛИЦ припомня, че по време на краткото си пребиваване във властта, Атанасов, се забърка в серия от скандали, най-гръмовният от които бе видеото, в което изглеждаше като силно напушен.