След поредица от критики от опозицията, че не идва за парламентарен контрол, министърът на културата Атанас Атанасов дойде на петъчното заседание на Народното събрание.

Той даде отговори на питания и въпроси на депутати, които бяха предварително подготвени. Министърът прочете отговорите, като на няколко пъти се запъна на някои по-сложни думи.

Може би най-сериозният въпрос беше от депутатката от „Възраждане” Цвета Галунова, която попита какво става с финансирането на конкурсен принцип на археологическите разкопки и консервацията на исторически обекти.

В отговор министър Атанасов призна, че има закъснение, но конкурсите са в ход и в перида август-октомври археолозите ще могат да изпълнят проектите си. Галунова обаче репликира, че той се оправдава с бюджета и допълни, че археологическия сезон е принципно от юни до септември и през октомври времето не позволява да работят.

„Не се оправдавам, няма провал да археологическия сезон. Съжалявам, че сте толкова черногледа”, отвърна министър Атанасов, прочул се със свое позитивно видео, за което беше обвинен от мнозина, че употребява наркотици.