Шефът на районното полицейско управление в Годеч – главен инспектор Христо Кръстев е разпореждал на подчинените си полицаи да фабрикуват и подменят доказателства срещу заподозрени с цел да повиши статистиката за разкриваемост на престъпленията и резултатите от работата на ръководеното от него управление. Това разкриха полицаи, заставяни да участват в порочната практика, цитирани от Нова телевизия. Те споделиха и за други  нередности, извършвани по заповед на началника им.

Началникът Кръстев, който живее в София и всеки ден ходи с полицейския джип на работа до Годеч и обратно, изминавайки със служебен бензин разстоянието от 100 километра. Така харчи 200 литра бензин на месец за лични нужди, докато патрулите са с постоянен недостиг на гориво, оплакаха се полицаи от районното управление в Годеч.

Екип на Нова телевизия го проследява в шест различни дни и се убеждава в това. На седмия вече са с голямата камера и микрофон.

Вечерта след интервюто, за пръв път служебният полицейски джип остава и нощува пред районното, а началникът започва да пътува с личната си кола.

От МВР са започнали проверка, а началникът Кръстев е излязъл в болнични и не отговаря на телефона си.